Normal_8856

TERNEUZEN - Het hoofdkantoor van het ROC Zeeland zal in Terneuzen worden gevestigd, zo meldt Omroep Zeeland. Nu de financiering helemaal is geregeld, is er eindelijk duidelijkheid over de vraag waar het kantoorpersoneel het beste gestationeerd zou kunnen worden.

De bezuinigingsplannen van het ministerie van Onderwijs hebben ertoe geleid dat enkele opleidingen werden verkort naar drie jaar. Zodoende komt er op de ROC's in Goes, Middelburg, Vlissingen en Terneuzen ruimte vrij. Dankzij een efficiëntere verdeling kan het hoofdkantoor zich in zijn geheel vestigen in de locatie in Terneuzen.

Besparing
Op deze manier kan het ROC een miljoen euro besparen op de verhuizing van de ondersteunende diensten. De kosten zijn momenteel geraamd op een totaalbedrag van ongeveer 2,7 miljoen euro.

Binnenhalen
Zeeuws-Vlaamse bedrijven, instellingen en de gemeente Terneuzen hebben de afgelopen maanden flink ingezet om de school te kunnen binnenhalen. Volgens Marijn Nelen, lid van het College van Bestuur van het ROC, zijn deze partijen samen goed voor een miljoen euro voor de verhuizing. De provincie Zeeland heeft een half miljoen subsidie toegekend. Het resterende bedrag komt voor rekening van het ROC en de gemeente Terneuzen.

© Nationale Onderwijsgids