Geen nieuwe leraren voor scholenkoepel OPSPOOR vanwege geldproblemen

Scholenkoepel OPSPOOR met 38 scholen in Purmerend en omgeving heeft zijn budget vorig jaar overschreden. Daarom wordt er in het nieuwe schooljaar geen geld meer uitgegeven aan de scholen. Nieuwe leraren worden er voorlopig ook niet aangenomen. Dat meldt NH Nieuws. 

OPSPOOR zorgt voor basisonderwijs, speciaal basisonderwijs, speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs op 38 scholen in Purmerend en omgeving.

NPO-subsidie 

Door een technische fout is er in 2023 te veel geld uitgegeven aan mensen en hulpmiddelen. De NPO-subsidie die alle scholen ontvingen tijdens de coronapandemie loopt inmiddels ook af.

Nog geen grote financiële problemen

Bestuurssecretaris van OPSPOOR Noor van Doesburg geeft aan dat de scholenkoepel nog niet in grote financiële problemen zit. Maar in schooljaar 2024-2025 wordt er voorlopig geen geld meer uitgegeven aan de scholen. Daarmee doelt Van Doesburg op nieuwe docenten, lesmethodes en de ICT. De kwaliteit van het onderwijs zal echter altijd op orde blijven, zo staat in de brief aan de ouders van de leerlingen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk