Normal_10341

MINNESOTA - Het zou zo het script kunnen zijn van een Hollywood tienerdrama. Een inmiddels uitgemolken thema dat nooit zal verjaren: de bebrilde puistenkop van de klas doet een (vergeefse) poging een klasgenote bereid te vinden die hem wil vergezellen naar het laatste schoolbal. Waar in de film de beschimpte hoofdrolspeler doorgaans op het laatste moment wordt gered door een volslagen onrealistische, meelijwekkende plotwending in het script, trachtte een 18-jarige scholier uit Minnesota zelf de situatie naar zijn hand te zetten. Ook hij hoopte natuurlijk op een happy end.

Nadat de 18-jarige Mike Thompson uit Minnesota door alle meisjes in zijn klas was afgewezen, besloot hij zijn dobber uit te gooien in een veel grotere vijver om tijdens het schoolbal maar niet alleen op de dansvloer te hoeven staan. Een onbekende actrice uit het pornocircuit hapte toe op de oproep van de leerling op Twitter, op voorwaarde dat hij de kosten voor het vliegticket zou vergoeden.

Actrice Megan Piper liet weten dat zij vroeger ook geen partner kon vinden die haar meenam naar het eindfeest. Ditmaal waren het niet de tegenvallende bezoekersaantallen en de vernietigende recensies die succes in de weg stonden. In dit geval greep de school waar het bal plaats zou hebben al ruim vóór de Grand Finale in. De school liet weten de aanwezigheid van meisjes van dat allooi niet op prijs te stellen en verbood haar te komen.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen