Speciale Tara-tulp voor 12-jarige scholiere die omkwam op zeilschip

Er is een tulp vernoemd naar de 12-jarige Tara die in augustus 2022 overleed tijdens zeilkamp. Zij kreeg een afgebroken giek van het zeilschip waarop ze zat tegen haar achterhoofd. De nieuwe tulpensoort is onthuld tijdens een speciale ceremonie vanwege het 200-jarig bestaan van de KNRM. Dat meldt Omroep West.


Klasgenootjes, familieleden en vrienden van Tara waren aanwezig bij de ceremonie in Noordwijk. Rector van het Dalton Den Haag, Katrien van de Gevel, zei tegen de Bollenstreek Omroep dat het voor de leerlingen van de school een emotionele gebeurtenis was. “Dat de scholieren dit mochten meebeleven was erg fijn.”

Tara-tulp 

De redders van de KNRM liepen, na een aantal toespraken, met de Tara-tulp naar het strand. Daar werden de bloemen in een vaas gezet. De broertjes en zusjes van Tara doopten toen de speciale tulp.

Waddenzee 

Vervolgens gingen de tulpen mee op de boot en werden ze op de plek van het ongeluk op de Waddenzee in het water gelegd. Jeroen van de KNRM, die Tara nog heeft geprobeerd te reanimeren, ging ook mee het water op. Hij bleef tot het allerlaatste moment bij de 12-jarige scholiere.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk