Scholieren helpen Voedselbank aan meer spullen

Scholieren uit Zevenaar en Didam gaan in de komende weken zoveel mogelijk voedsel voor de voedselbanken ophalen. Het Liemers College organiseerde eerder altijd al een goededoelenactie voor verre landen. Docent Edwin van Dijk organiseert alles. Hij geeft aan dat mensen die bij je in de straat wonen misschien ook wel gebruik maken van De Voedselbank. Daarom spreekt deze actie de scholieren ook erg aan, want het is juist heel dichtbij. Dat meldt Omroep Gelderland.

Scholieren gaan langs de huizen om eten op te halen. Ze krijgen allemaal een gratis zwemles aangeboden omdat ze zoveel moeite voor de actie doen.

De Voedselbank 

Een van de scholieren die meedoet is de 13-jarige Mila. Zij heeft familie die twee jaar hulp hebben gekregen van De Voedselbank. Zelf ziet ze ook leerlingen die hongerig op school komen omdat er thuis geen eten is.

Normbedrag 

Wanneer mensen daadwerkelijk recht hebben op een voedselpakket ligt aan het normbedrag. Dit bedrag geeft het minimuminkomen aan voor mensen die echt hulp nodig hebben. Hoe hoger het normbedrag, hoe meer mensen hulp kunnen krijgen van De Voedselbank. De leerlingen zelf zijn niet bezig met dat bedrag. Zij zijn druk bezig met het ophalen van voedsel.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk