De SMS-les die Stichting Media Rakkers wil geven aan scholieren, raakte vorige week in opspraak, doordat de brancheorganisatie de financiering van het project verzorgt. De Stichting MijnKindOnline zou de medewerking aan de SMS-lessen om die reden hebben geweigerd. Stichting Media Rakkers vindt de ontstane ophef 'onterecht en ongeloofwaardig' en betwist het standpunt van MijnKindOnline.

Volgens Media Rakker kwam het materiaal tot stand als initiatief van Stichting Media Rakkers naar aanleiding van een onderzoek door Stichting MijnKindOnline eerder dit jaar en de politieke discussie die daarop ontstond. Stichting Media Rakkers heeft zelf contact gezocht met Stichting SMS Gedragscode, met het doel de providers van SMS-diensten, die zich verenigd hebben in deze stichting, te betrekken bij het ontwikkelen van informatie en educatie aan kinderen. Op deze manier worden deze partijen tevens zelf bewust van de problematiek en nemen zij verantwoordelijkheid voor hun diensten, aldus Media Rakkers.

De brancheorganisatie heeft geen enkele invloed kunnen uitoefenen op de inhoud van het lesmateriaal. MijnKindOnline zou ook geen medewerking geweigerd hebben, maar na een eerste toenadering van Stichting SMS Gedragscode niets meer van zich hebben laten horen.

MijnKindOnline heeft inmiddels ook weer gereageerd op de reactie van Stichting Media Rakkers. Volgens directeur Remco Pijpers heeft de brancheorganisatie inderdaad contact gezocht met zijn stichting, maar bleek Stichting SMS Gedragscode liever in zee te gaan met Media Rakkers.

Bron: ICT Nieuws: reactie Media Rakkers (pdf), ICT Nieuws: reactie MijnKindOnline (pdf)