Normal_side-view-of-adorable-happy-schoolkids-holding-boo-2023-11-27-04-55-14-utc

Vanwege aanhoudende klachten over het binnenklimaat verplaatst openbare basisschool Hagenhof in Stadskanaal de lessen van groep zes en zeven naar het nabijgelegen recreatiecentrum Pagedal. Het schoolbestuur, onder leiding van Paulien Hietbrink van de onderwijskoepel OPRON, heeft deze beslissing genomen om de gezondheid van leerlingen en leerkrachten te waarborgen. De betrokkenen ervaren symptomen als misselijkheid, hoofdpijn en vermoeidheid. Dit meldt RTV Noord.

De Acaciahof, waar de school deel van uitmaakt, kampt sinds de opening in 2018 met klimaatproblemen in specifieke klaslokalen. "Het is een hardnekkig probleem dat zich blijft voordoen, vooral bij seizoenswisselingen," vermeldt Hietbrink. Andere groepen en gebruikers van het integraal kindcentrum (IKC) ervaren geen hinder en kunnen hun ruimtes blijven gebruiken.

Voorbereidingen en hoop op verbetering

Met de start van het nieuwe schooljaar in zicht, bereidt de school de noodzakelijke lesruimtes voor in het Pagedal, hoewel de hoop blijft dat het probleem opgelost wordt voordat de lessen hervatten. "We zetten nu dit scenario in gang en hopen dat het uiteindelijk niet nodig zal zijn," zegt Hietbrink.

De gemeente Stadskanaal, eigenaar van het schoolgebouw, draagt de kosten voor deze noodoplossing. De samenwerking met de gemeente wordt door Hietbrink beschreven als een gezamenlijke inspanning om de situatie te beheersen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Fleur Zomer