De Amerikaanse acteur Johnny Depp verraste de negenjarige Beatrice Delap met een bezoek aan haar basisschool in Londen, zo melden diverse Britse media.

Beatrice had een brief geschreven aan kapitein Jack Sparrow, de rol die Depp vertolkt in de Pirates of the Caribbean-films, en de zeerover gevraagd les te komen geven op haar school.

Beatrice schreef: 'Kapitein, wij zijn een stelletje nieuwbakken piraten. We hebben alleen een beetje moeite met muiten tegen onze leraren. We zouden het fantastisch vinden als je kon komen om ons te helpen.'

Depp was in Londen voor de opnames van het vierde deel uit de populaire filmreeks en zag er de grap wel van in. Hij belde de school tien minuten voor zijn komst en bezocht verkleed als piraat Jack Sparrow de schoolklas.

In de klas trakteerde de populaire acteur de verbijsterde Beatrice op een knuffel, maar vertelde wel dat de les in muiterij niet kon doorgaan. 'Misschien moeten we dat vandaag maar niet doen, want de politie houdt me buiten scherp in de gaten,' aldus Depp.

Bekijk hier de reportage van de BBC met de (amateur-) beelden van het bezoek van Depp.

© Nationale Onderwijsgids