Logo_happylines_365

Na 365 dagen komt er vandaag een einde aan het 'Metro's 365 Happylines Project' van docent Beeldende Vorming en columnist Pascal Cuijpers. Wat begon als een grappig tekeningetje groeide uit tot een jaar durend kunstproject vol creatieve uitingen dat vandaag wordt afgesloten met de voorlopig allerlaatste happyline. 

De happyline komt voort uit dagblad Metro, dat dagelijks een leeg vakje plaatste op de voorpagina. Lezers konden hierop hun creatieve gedachten, spreuken of boodschappen kwijt die vervolgens onder ogen kwamen bij de volgende lezer. De ogenschijnlijk simpele activiteit groeide uit tot een groot succes en ook Pascal Cuijpers werd gegrepen door de eenvoud en kracht. Hij besloot zijn 'Metro's 365 Happylines Project' op te richten en begon op 11 oktober 2013 aan een 365 dagen durende reeks van happylines die op een speciale facebookpagina gepubliceerd werden. 
 
De dagelijkse woordgrappen en ludieke tekeningetjes hebben in het afgelopen jaar menig lezer de mondhoeken doen krullen. Nu het project ten einde is, rijst dan ook de vraag of er een vervolg gaat komen op het succes. Cuijpers: “Het zou natuurlijk te gek zijn om het project af te sluiten met bijvoorbeeld een expositie van alle happylines of ze te bundelen en in boekvorm uit te geven. Inmiddels hebben twee uitgevers interesse getoond in het project en ik hoop van harte dat deze creativiteit daarmee een vervolg vindt.” 
 
Creatieve vorming
De creativiteit die Cuijpers tentoonspreidt met zijn happylines komt ook terug in zijn lessen: “Het is een mooie brug om mijn leerlingen van het Connect College in Echt te laten realiseren dat alles in deze wereld is gemaakt door mensen en dus ook door hen is bedacht. Ik probeer ze te inspireren en te voeden in hun creativiteit. De happylines die ik hiervoor gebruik hebben daarnaast vaak ook een link met andere vakken. Ik vind het mooi om te zien hoe mijn leerlingen zo hun denkproces ontwikkelen.” 
 
Benieuwd naar het 'Metro's 365 Happylines Project' of interesse in het ondersteunen van een vervolg van dit creatieve project? Bezoek dan de speciale Facebookpagina
 
© Nationale Onderwijsgids