Docent

Wanneer we het hebben over schoolvoorbereiding, dan denkt men over het algemeen al snel aan een kind dat naar school moet. Toch zit waarschijnlijk de meeste tijd qua voorbereiding bij een andere groep schoolgangers, namelijk bij de docenten! Ben jij benieuwd hoe een docent goed voorbereid naar school gaat? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over!   

Lesvoorbereiding

De belangrijkste voorbereiding voor een docent zit hem in de lesvoorbereiding. Waar een leerling in een tussenuur soms nog even snel een les kan voorbereiden kan een docent dit helaas niet. De tussenuren van een docent worden namelijk vaak onverwachts opgevuld door leerlingen die nog met vragen zitten. Een leraar moet iedere les dan ook de dag ervoor al voorbereiden. Dit begint met een gestructureerd overzicht in de agenda's voor docenten. Hierin staat wat er in welke les besproken zal gaan worden. Aan de hand van deze notities omtrent de les kan de lesinhoud worden voorbereid. Ben je op zoek naar een plek om de producten aan te schaffen waar je de notities in kunt maken? Bekijk dan zeker eens de webshop van bekking & blitz. Hier zul je ongetwijfeld vinden wat je nodig hebt! De verdere lesvoorbereiding gebeurt aan de hand van verschillende hoofdstukken uit de boeken, het bekijken van Youtube video’s en het opzoeken van extra informatie.  
 

Woon-werkverkeer

Het woon-werkverkeer is voor een leraar net iets belangrijker dan voor een leerling. Als een les om 8:30 begint, dan komt een leerling over het algemeen weg met een planning waarin hij/zij aankomt om 8:25 op school. Mocht het woon-werkverkeer dan een keer uitlopen, dan is hij hier zelf verantwoordelijk voor en kan hij/zij prima met de consequenties leven. Wanneer een docent uitloop heeft en te laat komt, dan heeft dit veel verdergaande gevolgen. Een hele groep leerlingen is namelijk op één leraar aan het wachten. De groep leerlingen zal dit dan ook niet snel vergeten en je zult dit als leraar nog lang horen. Zorg er daarom altijd voor dat je volgens je planning ruim een half uur eerder op school zal zijn dan nodig. Zo vang je eventuele vertragingen op en ben je in het geval van een vertraging alsnog op tijd op school.