Representatief voor de klas

Ga jij binnenkort starten als docent, maar heb je geen idee wat je aan moet doen? Dat kan inderdaad lastig zijn, want de meeste scholen hebben geen kledingvoorschriften. Wat voor de een als een normale outfit wordt beschouwd, vindt de ander misschien wel slordig. Hieronder geven we jou een aantal tips om als leerkracht representatief voor de klas te kunnen verschijnen. 

1. Voel je goed in de kleding die je draagt

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat jij je prettig voelt in de kleding die je draagt. Je moet er immers de hele dag in werken én voor de klas staan. Dat houdt in dat er naar je wordt gekeken en gedurende de dag wil je natuurlijk zelfverzekerd overkomen naar de kinderen. Zorg er dus voor dat je een outfit uitkiest waarin jij straalt en waarin je je zeker voelt. Maak de outfit af met bijpassende sieraden, zoals een diamond ring, statement oorbellen en een bijpassende minimalistische ketting. Laat de dag maar beginnen!  
 

2. Verzorgd en netjes

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je in een joggingpak voor de klas verschijnt. Zorg ervoor – naast dat je je goed voelt in de kleding – dat jouw outfit netjes en verzorgd is. Strijk de blouse van tevoren en zorg ervoor dat er geen vlekken of gaten in jouw shirt zitten. Het is ook belangrijk om rekening te houden dat je je niet te bloot zal kleden. Bovendien ben jij als docent de voorbeeldfunctie voor de klas en je bent een visitekaartje van de school waar je lesgeeft. Zolang jij verzorgd en netjes voor de klas verschijnt zullen jouw leerlingen dat opmerken en wellicht jouw voorbeeld wel overnemen. 
 

3. Houd je eigen stijl aan

Waarschijnlijk heb jij in het dagelijkse leven een bepaalde stijl waarin jij je kleedt. En het leuke is om deze stijl aan te houden, want het is niet voor niets jouw stijl. Jij voelt je prettig in dat soort kleding en het is goed om zo ook te verschijnen voor de klas. Denk er dan wel aan dat je er een verzorgde en nette twist aan geeft. Een outfit maak je meteen netjes door een colbert te dragen of nette schoenen. Besteed ook aandacht aan de sieraden die je draagt zoals de diamond ringen: lak jouw nagels en zorg ervoor dat jouw handen netjes en schoon zijn. Hierdoor komt jouw ring nog mooier uit, wat vervolgens een ware toevoeging zal zijn voor jouw outfit.