De banen van vandaag zijn niet meer vanzelfsprekend in de toekomst. Zeven regio's rondom de Noordzee gaan daarom op zoek naar gedeelde oplossingen voor langetermijngroei en -ontwikkeling. De Hanzehogeschool Groningen en de Provincie Groningen vertegenwoordigen Nederland. Het doel is elkaars innovatiekracht te vergroten. De eerste bevindingen worden op 4 juni gepresenteerd in Groningen. Dit meldt Hanzehogeschool Groningen.
NOG
Internationale conferentie ‘Regio’s in Transitie’ in Groningen
-Internationale onderzoekspartners, onder leiding van de Noorse regio Hordaland, gaan de komende drie jaar onderzoek doen naar de uitdagingen op het gebied van innovatie, het versterken van het midden- en klein bedrijf en werkgelegenheid. De focus ligt op de energie- en de maritieme (‘blauwe’) sector. Hoe kunnen zij - samen met overheid, onderwijs en andere (internationale) partners - de gewenste sociaaleconomische ontwikkeling in beide sectoren versterken en versnellen? Het onderzoek wordt uitgevoerd onder de naam ‘Right Skills for the Right Future’ en geeft antwoord op de vraag “Wat is nodig voor een toekomstbestendige regionale economie en hoe kunnen verschillende regio’s van elkaar leren?”
De eerste bevindingen van de zeven Noordzee-regio's worden op 4 juni 2019 gepresenteerd in Groningen en besproken met projectpartners en het regionale werkveld. Ondernemers, werknemers en studenten kunnen gratis participeren in deze ‘Regions in Transition’ conferentie. De conferentie vindt plaats bij de Energy Barn, Zernikelaan 17, Groningen.
De lectoraten International Business en Human Capital van de Hanzehogeschool Groningen voeren het onderzoek uit. Zij zijn verbonden aan het Marian van Os Centre of Expertise Ondernemen van de Hanzehogeschool. Samen met de Provincie Groningen vertegenwoordigen zij de regio Groningen in Nederland. De andere betrokken regio's zijn Hordaland County in Noorwegen, Skane Region in Zweden, Hamburg in Duitsland, Fife in Schotland, Vordingborg in Denemarken en Gent & Antwerpen in België.
Door: Nationale Onderwijsgids