Normal_geld_briefgeld_munten

Saxion is tijdens het NWO-innovatiefestival ‘TEKNOWLOGY’ in de prijzen gevallen met drie relevante onderzoeksvoorstellen. Zij ontvangen elk 25.000 euro ‘kiem-geld’ van Holland High Tech voor onderzoek dat vanuit de sector High Tech Systemen en Materialen, bijdraagt aan de innovatie voor een klimaatbestendig, water robuust, duurzaam, gezond en veilig Nederland. Dit meldt Saxion Hogeschool.

Het gaat om de onderzoeksteams van lector Jan Veuger (Blockchain) die aan de slag wil met een smart-app Blockchain voor een duurzame bouwsector, lector Cas Damen (NanoPhysics) die een sensor wil ontwikkelen om ziekte bij veedieren vroegtijdig op te sporen en lector Jaap Knotter (Advanced Forensic Technology) die wil innoveren met plaats delict-onderzoek via lab-on-a-chip techniek. Meer informatie is hier te lezen.
 
Holland High Tech ondersteunt het nieuwe topsectorenbeleid en wil de wetenschap daar actief bij betrekken, ze plaatsten een open call om bedrijven en kennisinstellingen uit te nodigen hun samenwerkingsprojecten in te dienen. Naast dat alle voorstellen binnen de missies en thema’s moesten vallen waren de criteria de kwaliteit van zowel het projectplan en consortium, de originaliteit van de oplossing en de potentiele impact van het plan. Van de vijf winnende projecten waren er drie van lectoren van Saxion. Met deze prijs kunnen de lectoraten gaan starten om samen met partners en ondernemers deze projecten vorm te gaan geven. 
 

NWO-innovatiefestival

De uitreiking van de prijzen vonden vandaag plaats tijdens het NWO-innovatiefestival TEKNOWLOGY in Amersfoort. Een jury bestaande uit industriële, academische en departementale vertegenwoordigers heeft een afweging tussen de inzendingen gemaakt. 
 

Holland High Tech

Holland High Tech wil als krachtenbundeling dienen door bedrijven, kennisinstellingen en overheden aan elkaar te koppelen en in te zetten voor maatschappelijke uitdagingen en daarbij Nederland economisch aan de wereldtop houden. Vanuit de topsectoren van Nederland, zijn er 25 missies uitgezet voor de toekomst. Die missies dragen allen bij aan een klimaatbestendig, water robuust, duurzaam, gezond en veilig Nederland. Centraal hierin staan vier maatschappelijke thema’s: Energietransitie & duurzaamheid, Landbouw, water & voedsel, Gezondheid & zorg en Veiligheid. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids