Normal_6278

Eerstejaarsstudenten van de NHL-opleidingen Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek hebben in een recordtijd van zeven weken twee elektrisch aangedreven voertuigen ontworpen en gebouwd.

De voertuigen zijn begrensd qua snelheid; ze halen snelheden van 50 kilometer per uur. Vanochtend demonstreerden de studenten de mogelijkheden van de voertuigen op het kennisplein voor NHL Hogeschool .

Per team werkten de studenten zeven weken lang aan het project in opdracht van Drive4Electric, projectbureau van Provincie Fryslân aangestuurd door negen publieke en private partijen.

Onder toezicht van NHL-docenten Jan Boerma, Bauke Kuiper en Jaco van Wijk bouwden twee studentteams ieder aan een voertuig. De studenten haalden een deel van hun informatie en benodigde onderdelen een importeur van elektrische scooters uit China.

Duurzame Technologie
Het project is het begin van een onderzoekslijn Elektrisch rijden die wordt voortgezet binnen de Hot Spot Duurzame Energie, deze is onlangs toegekend aan NHL Hogeschool.

"Dit project biedt enorme mogelijkheden om meer onderzoek te doen om van Elektrisch Rijden een succes te maken. Er wordt onder andere een Energie-laboratorium (E-lab) opgezet. Hier kunnen lectoren en docenten samen met studenten werken aan nieuwe concepten en producten. We kunnen nog heel veel terrein winnen op het gebied van energiebesparing- en opslag," aldus afdelingshoofd Engineering Angela Schat.