Eerder werd door premier Mark Rutte al aangekondigd dat per 1 juni de maatregelen voor het onderwijs verder zouden worden versoepeld. Op 19 mei kwam daarop als toevoeging dat onderwijsinstellingen de toetsing en examinering weer op locatie mogen organiseren. Daarnaast is er de verwachting dat vanaf 1 september studenten weer deels welkom zullen zijn voor het reguliere onderwijs, waarbij onderwijzend Nederland overgaat in ‘hybride studeren’: deels online en deels op locatie. Een belangrijke uitdaging daarbij is het beheersen van de drukte op de campus. StuComm signaleerde deze uitdaging enige tijd geleden en heeft in samenwerking met 10 onderwijsinstellingen een oplossing ontwikkeld binnen de StuCommApp.
NOG
StuComm helpt onderwijsinstellingen met beheersen drukte op campus
-“Om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan moet er ook de campus worden nagedacht over voldoende afstand”, aldus Ronald Kouvelt, oprichter en CEO bij StuComm. “Ik was tijdens de persconferentie opgelucht toen ik hoorde dat de toetsing en examinering weer op locatie kan. In de afgelopen periode heb ik veel onderwijsinstellingen gesproken die vrijwel allemaal aan hebben gegeven dat dit de grootste uitdaging was. De nieuwe uitdaging is nu om de drukte op de campus te beheersen.” Voor die uitdaging werkte StuComm al enige tijd aan een oplossing.
Waar onderwijsinstellingen volop inzetten op looproutes en maximale aantallen studenten, was de voornaamste vraag hoe de drukte kan worden beheerst. Kouvelt legde zijn oor te luister en dacht aan een oplossing. “We hebben het met verschillende van onze klanten besproken en hebben daarop een nieuwe feature ontwikkeld: de Campus Sign-In. Deze feature moet onderwijsinstellingen helpen een real-time inzicht te hebben in het aantal aanwezige studenten op de campus, maar ook in specifieke ruimtes”, zegt Kouvelt.
Bij binnenkomst op de onderwijsgebouwen of in specifieke ruimtes, wordt studenten gevraagd een QR code te scannen met de StuCommApp, om zich op die manier anoniem aan te melden. Deze informatie is direct zichtbaar in een dashboard voor de onderwijsinstelling. Kouvelt: “Onderwijsinstellingen geven aan dat ze willen werken met een maximaal aantal studenten op de campus, maar ook in specifieke ruimtes. Denk aan de bibliotheek, centrale studieruimtes en lokalen. Voor ons was het belangrijk om hierin te kunnen ondersteunen, op een manier die door studenten fijn wordt ervaren.”
“Met de Campus Sign-In registreren studenten anoniem hun aanwezigheid. Onderwijsinstellingen kunnen op die manier zien hoeveel studenten er aanwezig zijn en maatregelen treffen wanneer het er te veel dreigen te worden”, zegt Kouvelt. De Campus Sign-In in de StuCommApp is ook eenvoudig te gebruiken door studenten. Zij gebruiken de StuCommApp al voor alle noodzakelijke onderwijsinformatie.
Met de Campus Sign-In feature binnen de StuCommApp, hoopt StuComm de onderwijsinstellingen te helpen bij de uitdagingen. “We hebben veel positieve reacties ontvangen en ik ben blij dat we op deze manier onderwijsinstellingen en studenten ook in deze tijd goed kunnen ondersteunen”, besluit Kouvelt.