Normal_group-of-high-school-students-walking-through-hall-2023-11-27-05-19-48-utc

Hogeschool Inholland is klaar voor een grote stap voorwaarts met de aanstaande verhuizing naar de Sluisbuurt op Zeeburgereiland, gepland in augustus. Bas van Spréw, directeur van de hogeschool, deelt zijn enthousiasme: “We hebben er lang naar uitgekeken om al onze opleidingen samen te brengen op één prachtige en duurzame locatie.” De officiële kennismaking met de buurt staat gepland voor 23 augustus. Dit meldt de Brugkrant.

De nieuwe locatie is meer dan alleen een onderwijsinstelling; het is een hub voor interactie met de lokale gemeenschap. “We streven ernaar om samen met buurtbewoners en lokale ondernemingen het eiland levendig en aantrekkelijk te maken,” zegt Van Spréw. Een sleutelcomponent van deze integratie is de publieke functie van de plint van het gebouw, waar onder andere de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) zich zal vestigen. Inholland's Sluislab werkt bovendien samen met bewoners aan sociale innovatieprojecten en belevenisactiviteiten.

Duurzaamheid en mobiliteit

Duurzaamheid is een kernaspect van het nieuwe gebouw, dat voor 95 procent klimaatneutraal is. De Sluisbuurt kenmerkt zich door een autoluwe omgeving, wat uitdagingen met zich meebrengt voor de bereikbaarheid. “We zijn continu in gesprek met het GVB en de gemeente om de ov- en fietsverbindingen te optimaliseren,” legt Van Spréw uit. Daarnaast wordt roosterspreiding ingezet om piekmomenten in het openbaar vervoer te verminderen.

Studentenwelzijn en inclusiviteit

Het Studentsucces Centrum speelt een cruciale rol in het bevorderen van studentenwelzijn en inclusiviteit. Sheovan Deira, student Business Studies en coördinator van het centrum, benadrukt het belang van een ondersteunende gemeenschap. “Bij Inholland draait het om je thuis voelen. Wij bieden hulp bij taal, plannen, en het organiseren van evenementen en workshops.” Dit centrum zal ook in de nieuwe locatie actief bijdragen aan de community van Zeeburgereiland.

Met de verhuizing naar de Sluisbuurt zet Inholland een grote stap naar een vernieuwde en verbeterde educatieve ervaring voor studenten en een verrijking van de gemeenschap.

Door: Nationale Onderwijsgids / Fleur Zomer