Weinig studentenkamers in Groningen, maar huurprijs daalt

De huren van studentenkamers blijven alleen maar stijgen. Studenten zijn nu 5,4 procent duurder uit dan in 2023. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

In sommige studentesteden zijn de prijzen nog meer gestegen dan in andere steden. Verhuurplatform Kamernet bracht deze cijfers naar buiten. Studenten hebben er alles voor over om een kamer te vinden en dat hebben verhuurders in kleinere studentensteden ook door. De prijzen voor een studentenkamer in Breda schoten met 29,8 procent in een jaar flink de lucht in. Zwolle volgt met 29,2 procent.

Huurprijs 

In die twee steden met je per vierkante meter zo’n 35 euro per maand kwijt aan huur. Nog altijd veel minder dan als je gaat studeren in een grote stad. In Rotterdam betaal je per vierkante meter 42 euro per maand, in Amsterdam 55 euro en in Haarlem 56 euro. Als je in die steden een studentenkamer wil huren ben je het meeste geld kwijt.

In Enschede en in Leeuwarden ben je het goedkoopst uit. Daar betalen studenten 23 en 26 euro per vierkante meter per maand.

Op zoek naar een studentenwoning 

Het collegejaar gaat bijna weer beginnen. Studenten zijn massaal op zoek naar een studentenwoning. Vooral in de studentensteden Utrecht, Amsterdam en Groningen zijn er meer geïnteresseerden dan beschikbare studentenkamers. Als het collegejaar zes maanden bezig is, zakt dat het aantal geïnteresseerdere altijd terug.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk