Eerstejaarsstudenten uit Groningen slapen tijdens KEI-week op de camping

Tientallen studenten overnachten deze week op de camping in het Stadspark in Groningen. Het zijn jongeren die meedoen aan de KEI-week (introductieweek voor nieuwe studenten), maar zij kunnen pas per 1 september in hun studentenkamer. Sommige nieuwe studenten hebben nog helemaal geen kamer. Dat meldt de Groninger Internet Courant.

De eerste deelnemers aan de KEI-week hebben hun tentje zondag 11 augustus al opgezet, zo stelt campingeigenaar Jan-Willem Swieter. De meeste studenten zullen als de KEI-week afgelopen is ook weer naar huis gaan.

Camping 

Zo’n dertig tot veertig studenten staan deze week op de camping, gokt de eigenaar. Een aantal studenten zal aan de start van het nieuwe collegejaar ook nog een tijdje op de camping bivakkeren omdat ze nog geen woning hebben gevonden.

“Zo’n tien studenten hebben een plekje op de camping gereserveerd vanaf begin september”, vertelt Swieter. Volgens hem valt het nu nog wel mee. Een groep van dertig studenten heeft namelijk in 2022 tot de sluiting van november in een tent gebivakkeerd.

Jongerenveld 

De studenten die meedoen aan de KEI-week staan deze week voor acht euro per nacht op het jongerenveld.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk