Studentenhuizen Rotterdam ooit grondig onderzocht door Rob Geus

Sommige studentenhuizen zijn zo vies dat je er eigenlijk niet in kan leven. Althans, dat vindt kok en presentator Rob Geus. Tijdens het televisieprogramma De Smaakpolitie ging Geus jarenlang Nederlandse horecazaken inspecteren. Studentenhuizen in Rotterdam heeft Geus ook onderzocht. Dat meldt het AD.

In een witte jas en met zijn koffertje in de hand reist Geus tijdens een speciale aflevering van De Smaakpolitie door Nederland op zoek naar de meest smerige studentenhuizen. Ook zijn geboorteplaats Rotterdam doet hij aan.

Studentenhuis vol mannen 

Een studentenhuis vol mannen in de Afrikaanderbuurt krijgt een bezoek van Geus. Als hij binnenstapt vliegen de fruitvliegjes hem al om de oren. De woonkamer werd vergeleken met een getto en Geus omschrijft de geur in de woning als een combinatie van wiet, rook en schimmel. Nadat hij naar de kroonluchter kijkt, waar allerlei gebruikte slipjes in hangen, valt Geus stil.

Meest gore woning 

Geus was in 2007 in een studentenwoning die de top 3 haalde van meest gore woning. De mannen namen Geus wel serieus toen hij zei dat het beter was om de woning een grondige schoonmaakbeurt te geven.

Vervolgens maakten ze de keuken schoon met een brandspuit en werd het aanrecht in de fik gestoken om deze ‘schoon te branden’. De vieze magnetron werd vanaf drie hoog uit het raam gegooid.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk