Studentenstad Assen laat nieuwe studenten kennismaken met elkaar

Een studentenstad van Assen maken. Het klinkt grappig, maar de hoofdstad van Drenthe is aan verjonging toe. Honderden nieuwe studenten beleven deze week hun introductie in het centrum. Dat meldt RTV Drenthe.

Zo’n 250 studenten komen er tijdens de introductieweek in Assen bij. Een groot gedeelte van de studenten gaat de studie Intergrale Veiligheidskunde studeren. De volledige opleiding is dit jaar in Assen te volgen, vertelt Vera van der Zee van de Thorbecke Academie/NHL Hogeschool Stenden.

Festival 

Studenten krijgen donderdag 5 september 88 opdrachten die ze uit moeten voeren. Daarna is er een de Gouveneurstuin een festival met muziek en culinaire versnaperingen. Op die manier leren de studenten Assen en hun medestudenten kennen.

Niet voor het eerst 

Studenten zijn niet voor het eerst in Assen neergestreken. De opleiding Integrale Veiligheidskunde werd al voor een groot gedeelte gegeven aan de Thorbecke Academie. Het andere gedeelte werd vanuit Leeuwarden gegeven. Studentenstad Assen maakt deze titel al een klein beetje waar. Een volwaardige introductieweek hoort daar dus ook bij, zonder ongroeningsrituelen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk