Windesheim stuurt naar duizenden studenten per ongeluk een betaalverzoek

Hogeschool Windesheim heeft per ongeluk donderdag 5 september een mail verstuurd met een laatste verzoek voor het betalen van het collegegeld. Het was de bedoeling dat één student dit verzoek zou krijgen. De mail kwam uiteindelijk bij 18.000 studenten terecht. Dat meldt de Gelderlander.

Duizenden studenten van Windesheim kregen donderdagmiddag 5 september een mail. Daarin stond het verzoek om een bedrag van 192,76 euro te betalen voor zaterdag 14 september. Gebeurde dat niet, dan wordt een incassobureau op de zaak gezet en de inschrijving voor het komende collegejaar zou dan niet meer geldig zijn.

Naam student en studentennummer 

De naam van de student en het studentennummer waren zichtbaar en stonden aan het begin van de mail. Een student dacht eerst dat het om een valse mail ging. De hogeschool gaf zelf toe dat de mail wel vanuit hen verstuurd is en ze stuurden binnen een uur nadat de fout was ontdekt een excuusmail rond.

Bedrag overgemaakt 

Windesheim weet nog niet hoe dit heeft kunnen gebeuren. Hoeveel studenten na deze mail een bedrag hebben overgemaakt is ook niet bekend.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk