Assen is de nieuwe Veiligheidscampus van Noord-Nederland

Assen heeft grote ambities op het gebied van veiligheid. De stad heeft een sterke band met Defensie en verschillende bedrijven in de veiligheidssector. Door extra in te zetten op sterker onderwijs, meer opleidingen en nieuwe banen willen wij de veiligheidsstad van Nederland zijn. De Universiteit van het Noorden heeft deze Asser Ambitie herkend en Assen de status van Veiligheidscampus toegekend. Dat meldt de gemeente Assen. 

We werken aan het verbeteren van het mbo en hbo. Assen, een stad met ongeveer 70.000 inwoners, heeft een belangrijke rol in Noord- en Midden-Drenthe. De stad kan innovatieve bedrijven aantrekken. Assen is een middelgrote stad waar onderwijs, bedrijven en overheid goed samenwerken. Door de banden met Defensie, Justitie en ICT-bedrijven is investeren in de veiligheidssector logisch en succesvol. De Thorbecke Academie (NHL Stenden Hogeschool) en DCTerra breiden hun opleidingen in Assen uit. Studenten kunnen kiezen voor opleidingen gericht op Defensie, praktische ICT-opleidingen of Integrale Veiligheidskunde.

Status Veiligheidscampus 

Maandag 9 september 2024 heeft het bestuur van de Universiteit van het Noorden besloten Assen de status Veiligheidscampus toe te kennen. Wethouder Rasker (onderwijs): “De toekenning is goed nieuws! Assen wil kennis en kunde uit de veiligheidssector in Assen vestigen en binden. Deze toekenning is een steun in de rug en helpt onze bedrijven, onze overheidsinstellingen en onze onderwijsinstellingen om opleiding en onderwijs te organiseren, dichtbij werkgevers in de veiligheidssector. Stap voor stap worden we een studentenstad.” 

Noord-Nederland 

Noord-Nederland is een goede regio voor leerlingen, studenten en starters op de arbeidsmarkt. De universiteitsstad Groningen biedt onderwijs van hoge kwaliteit. Dit komt door het UMCG, de Rijksuniversiteit en de Hanze Hogeschool. Leeuwarden en Emmen zijn belangrijk voor de regio. Ze geven studenten kansen in economie, toerisme, techniek en logistiek. In Assen is veiligheid heel belangrijk, net als zorg, biotech, energie en vrijetijdseconomie. Elke stad en regio heeft zijn eigen sterke punten. Samen vormen ze een vernieuwend gebied waar veranderingen worden doorgevoerd.

Door: Nationale Onderwijsgids