KIVI steunt onderwijsprotesten en is ook aanwezig op het Malieveld

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) spreekt haar steun uit aan de studenten en medewerkers die maandag op het Malieveld protesteren tegen de verregaande bezuinigingen van het kabinet op het onderwijs. KIVI deelt de zorgen van onderwijsinstellingen en studenten over de negatieve impact die deze bezuinigingen zullen hebben op de kwaliteit van onderwijs en wetenschap in Nederland. Dat meldt de KIVI.

De plannen van het kabinet om op onderwijs te bezuinigen, brengen de toekomst van wetenschappelijke en technologische ontwikkeling in gevaar. “Het is zorgwekkend dat er juist in deze tijd, waarin technologische vooruitgang en innovatie cruciaal zijn voor de uitdagingen waar we als maatschappij voor staan, gekort wordt op onderwijs en onderzoek,” aldus Jacolien Eijer-de Jong, president van KIVI. “Met minder middelen voor onderwijs en onderzoek belemmeren we niet alleen de persoonlijke groei van studenten, maar verliezen we ook aan innovatiekracht die nodig is voor een sterke, duurzame samenleving.”

'Trots op de studenten en de medewerkers' 

KIVI heeft al eerder haar zorgen geuit over de gevolgen van de bezuinigingen en is dan ook verheugd dat steeds meer partijen zich uitspreken en hun stem laten horen. “We zijn trots op de studenten en medewerkers die opkomen voor de toekomst van ons onderwijs en daarmee ook voor de toekomst van Nederland. KIVI staat naast hen in hun strijd voor beter onderwijs,” voegt Eijer-de Jong toe.

Petitie van de AOb

Als extra blijk van haar betrokkenheid heeft president Jacolien Eijer-de Jong, ook namens KIVI, de petitie van de Algemene Onderwijsbond (AOb) ondertekend, waarin gepleit wordt voor het behoud en de versterking van de onderwijs- en onderzoekskwaliteit in Nederland. Hiermee sluit KIVI zich actief aan bij de brede maatschappelijke roep om een betere toekomst voor het Nederlandse onderwijs.

Alternatieve oplossingen 

KIVI roept het kabinet op om de lange termijn impact van de bezuinigingen serieus te overwegen en samen met onderwijs- en onderzoeksinstellingen te zoeken naar alternatieve oplossingen die het onderwijs ten goede komen en de Nederlandse concurrentiepositie versterken.

Door: Nationale Onderwijsgids