Normal_5554

KALMTHOUT (ANP) - De zoektocht naar een nieuwe naam voor het Amsterdamse kinderdagverblijf Het Hofnarretje verloopt moeizaam. Nadat eerder de naam Vlinderhof op veel weerstand van een gelijknamig kinderdagverblijf in Aalsmeer stuitte, is nu de naam De Vlinderheuvel met kritiek ontvangen. Een Belgische bed & breakfast met dezelfde naam zegt dinsdag niet blij te zijn met de nieuwe poging van aandeelhouder Albert Drent.

De eigenaresse van de bed & breakfast in de Belgische gemeente Kalmthout hoopt dat Drent de nieuwe naam opnieuw wijzigt. ,,Wij vinden het niet leuk als hij onze naam gebruikt voor een plek waar zulke dingen zijn gebeurd. Ik hoop dat meneer Drent een redelijke man is, die begrijpt waarom we hem dit vragen. Ik denk dat het voor alle partijen fijner is als hij een andere naam bedenkt''

De woordvoerder van Drent liet dinsdag weten de aangekondigde brief van de Vlaamse onderneming af te wachten. Dinsdag lichtte hij de ouders van de kinderen op Het Hofnarretje echter al in over de naamsverandering. Naar eigen zeggen had Drent de wijziging van tevoren juist ,,grondig onderzocht''.

Het Hofnarretje is een van de kinderdagverblijven waar Robert M. werkte. Hij is de hoofdverdachte in de grote misbruikzaak in Amsterdam. M. bekende 85 kinderen te hebben misbruikt, onder meer op crèches waar hij werkzaam was. Drent is inmiddels teruggetreden, maar blijft aandeelhouder. Henk Lustig is de nieuwe directeur van het kinderdagverblijf.