Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag?
Maandag: Rijksuniversiteit Groningen dit jaar ook weer aanwezig tijdens Noorderzon
De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is ook dit jaar goed vertegenwoordigd op het Noorderzon Festival dat jaarlijks plaatsvindt in het Noorderplantsoen in Groningen. Er zijn onder andere lezingen, workshops en demonstraties van RUG-wetenschappers.
Dinsdag: Studenten bedenken bijzondere gebouwen voor binnenstad Middelburg
Ondernemers en kunstenaars vinden dat de binnenstad van Middelburg wel wat spannender mag. Ze hebben aan HZ-studenten gevraagd om paviljoens en kiosken te ontwerpen. Vanaf vandaag zijn de ideeën te zien in het stationsgebouw van Middelburg.
Woensdag: Student van 22 verdacht van meerdere verkrachtingen in Utrecht
Een 22-jarige student wordt ervan verdacht dat hij drie vrouwen heeft verkracht in Utrecht. Dat gebeurde tussen januari 2022 en februari 2023. De man zit vast sinds dit voorjaar. Hij wil in september graag verder met zijn studie en daarom hoopte hij de rest van het proces in vrijheid af te wachten. De rechter besliste gisteren echter dat zijn voorarrest niet wordt opgeheven.
Donderdag: Aangifte tegen studenten die vrouwen 'sperma-emmers' noemen geseponeerd
Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de studenten van het Amsterdams Studenten Corps niet vervolgen, ook niet na een aangifte die is gedaan. De studenten hebben volgens het OM wel de fatsoensnormen overschreden, maar de uitlatingen die ze deden zijn niet strafbaar.
Vrijdag: Klachten so-leerlingenvervoer in Amersfoort worden eindelijk aangehoord
Het klinkt leuk, als scholier naar een speciale school gebracht worden samen met je vriendjes in taxibusje. Volgens ouders klopt dit beeld niet. Kinderen worden hierin gepest, de ritten zijn lang en de chauffeurs veranderen voortdurend. Nu mogen ouders in de regio Amersfoort hier iets aan doen.
Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk