De Algemene Onderwijsbond (AOb) heeft een rekentool ontwikkeld waarmee leraren die in het primair onderwijs werken en gebruik maken van de bapo-regeling kunnen berekenen wat hun eigen bijdrage gaat worden. In het nieuwe onderhandelaarsakkoord cao-po verandert de huidige bapo-regeling namelijk. Dit meldt de AOb.
NOG
AOb-tool voor berekenen nieuwe ‘bapo-bijdrage’
-Het was een eis van het kabinet dat de huidige bapo-regeling afgeschaft werd. In plaats daarvan is een nieuwe regeling, geheten 'de duurzame inzetbaarheidsregeling', in het nieuwe onderhandelaarsakkoord opgenomen. Deze regeling geldt voor al het onderwijspersoneel. Ook kunnen oudere leraren dit inzetten voor verlof.
Door middel van de rekentool kunnen leraren die gebruik maken van de huidige bapo-regeling zien wat de nieuwe eigen bijdrage onder de duurzame inzetbaarheidsregeling wordt. Per 1 oktober 2014 wordt de bapo-regeling vervangen door de nieuwe regeling.
De Aob-rekentool is daarbij vooral een richtlijn. De bond spoort leraren dan ook aan om een nieuwe berekening van de eigen bijdrage op te vragen bij het eigen schoolbestuur. Sommige scholen hebben bijvoorbeeld aanvullende afspraken. Als de uitkomst van de calculator erg afwijkt, kan de leraar het schoolbestuur om uitleg vragen.
© Nationale Onderwijsgids
WTF van 0.8 i.p.v 0. 7951 en de werktijdfactor van 1.0 is 0.8. Dus heeft dit ook invloed op mijn pensioen en moet ik mijn vrije dag voor 100 procent zelf betalen i.p.v. de 50 procent die ik nu betaal. Vanaf mijn 52ste kreeg ik de kleine BAPO. Ik krijg vanaf mijn 57 ste volledige BAPO en ben nu 63 en krijg dus niets meer!