Met de bijeenkomst Samen Innoveren & Verbeteren zetten de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) op dinsdag 29 september nogmaals de deur open voor samenwerking met het Midden- en Kleinbedrijf (MKB). Het doel: de versterking van de economie in Noord Nederland. Dat meldt gemeente Groningen.
Hoe moet je anticiperen op veranderingen in de gezondheidszorg? Hoe zet je een distributiemodel op voor online trainingen? Wat zijn de marktkansen voor hoogwaardige eiwitten, geproduceerd uit insecten? Deze en andere vragen kwamen aan bod tijdens de bijeenkomst. Studenten gaven deze middag advies over business cases die de aanwezige bedrijven afgelopen zomer hadden ingestuurd. Tevens werden de aanwezigen bijgepraat over een nieuw te vormen innovatieplatform en de innovatiekracht van Noord-Nederland.
Een grote diversiteit aan bedrijven had een case aangemeld. Studenten van de RUG en Hanzehogeschool zijn hiermee gezamenlijk aan de slag gegaan en presenteerden hun adviezen afgelopen dinsdagmiddag aan de ondernemers. Een aantal docenten, maar ook de ondernemers zelf, vormden samen de jury en beoordeelden de adviezen van studenten. Na intensief beraad riep wethouder Joost van Keulen twee winnaars uit: de case van AMCA Hydraulic Controls uit ten Post en Whirl Productions uit Groningen.
Alfred Welink, voorzitter van VNO NCW MKB Noord en ervaren ondernemer, vertelde over zijn gesprekken met ondernemers in Noord-Nederland. “Uit deze gesprekken zijn goede ideeën naar voren gekomen die geclusterd zijn tot 3 hoofddoelstellingen: Noord-Nederland energieneutraal maken, gezond oud worden en de samenwerking zoeken met internetondernemers. Deze doelstellingen moeten samen komen in een innovatieplatform waar ik ondernemers in Noord-Nederland voor warm wil maken.”
De bijeenkomst kwam tot stand door samenwerking van de Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, VNO NCW MKB Noord, Kamer van Koophandel en de gemeente Groningen.
© Nationale Onderwijsgids