De prijsuitreiking van de ontwerpwedstrijd 'Eindhoven through the eyes of Chinese students' heeft vorige week zondag het Chinese journaal bereikt. Dit op de nieuwszender van China Central Television, CCTV news, die miljoenen Chinese kijkers bereikt.

In het onderdeel 'International News' van het journaal werd aandacht besteed aan de wedstrijd. CCTV news is één van de grootste nieuwszenders van China. Het journaal is ook te zien op de website van Xinhua News Agency. Deze website wordt niet alleen door miljoenen Chinezen bekeken, maar is ook een belangrijke referentiebron voor vrijwel alle mediakanalen in China.

Het item over de Eindhovense wedstrijd begint op 7:50 in het filmpje. Op YouTube staat een versie met ondertiteling.

De ontwerpwedstrijd 'Eindhoven through the eyes of Chinese students' werd georganiseerd door 'The association of Chinese students and scholars in Eindhoven'. De wedstrijd nodigde alle Chinese inwoners van Eindhoven uit om op een creatieve manier te laten zien hoe zij Eindhoven ervaren. De prijsuitreiking vond vrijdag 15 oktober plaats in het Auditorium van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).

Er waren drie eerste prijs winnaars. Yanliu Lin, PhD student Bouwkunde, was één van de winnaressen. Zij schilderde een citymap van Eindhoven op rijstpapier. Haar ontwerp was deze week al te bewonderen op de voorpagina van TU/e-blad Cursor.