De Universiteit van Tilburg lanceert woensdag een sociaal discussieplatform om Nederlandse en buitenlandse studenten te werven voor twee Engelstalige opleidingen. Integratie met Facebook, Twitter en andere sociale media, moet een viraal effect teweegbrengen.


Op het discussieplatform worden stellingen geplaatst waarop deelnemers kunnen reageren. De reacties kunnen bijvoorbeeld gedeeld worden via Twitter, Hyves, Facebook, of voor de Chinese deelnemers via het sociale netwerk RenRen.

Het platform kent een minimale looptijd van minstens drie jaar. Doelstelling is om voor twee studies minimaal 50 procent buitenlandse studenten te werven. "Mensen delen graag hun mening op sociale platformen. Er is daar ook veel discussie gaande. Het platform, Talk of Tomorrow, is vanuit dat idee ontstaan. Een van de usp's van de Universiteit van Tilburg is maatschappelijke betrokkenheid. Dat is makkelijk door te vertalen via de inzet van sociale media", aldus Pim van Helten die vanuit bureau Dpdk verantwoordelijk is voor dit project.

Lees verder