De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) heeft woensdag aan de Delftse masteropleiding Engineering and Policy Analysis (EPA) het bijzonder kenmerk 'Internationalisering' en bovendien het certificaat 'Internationalisering' met het oordeel goed uitgereikt.

Het is een keurmerk voor opleidingen die zich specifiek willen onderscheiden op hun internationale oriëntatie. De opleiding onderscheidde zich uitstekend met de score 'excellent' op vier van de zes onderwerpen van het certificaat.

Internationale oriëntatie
De TU Delft streeft ernaar haar diploma's in binnen- en buitenland zo waardevol mogelijk te maken. Een internationale oriëntatie levert niet alleen meer mogelijkheden voor afgestudeerden in het buitenland, maar verhoogt ook de kwaliteit van het onderwijsprogramma.

Daarnaast werft de universiteit actief wetenschappelijk talent in het buitenland, waarbij een internationale oriëntatie belangrijk is voor de aantrekkelijkheid van de TU Delft als werkgever en onderzoeksinstituut.

Pilot
De masteropleiding van de faculteit Techniek, Bestuur en Management is de eerste Delftse opleiding die het kenmerk en certificaat kreeg tijdens een pilot van de NVAO. Doel van de pilot was te onderzoeken hoe instellingen via certificering de mogelijkheid gegeven kon worden zich op internationalisering te onderscheiden.

In totaal hebben 12 instellingen met 21 opleidingen meegedaan aan de pilot. Tien daarvan, waaronder EPA van de TU Delft, kregen daarbij het certificaat 'internationalisering' met het predicaat goed uitgereikt.

Het Europees Consortium voor Accreditatie ECA heeft het initiatief van haar Vlaams-Nederlandse partner intussen omarmt en aangekondigd ook op Europees niveau te willen onderzoeken of zo'n erkenning kan worden ingevoerd. De TU Delft is van plan deze "best practice" na te volgen voor andere opleidingen.