Normal_4023

DEN HAAG (ANP) - De gemeente Den Haag roept studenten op vrijdag pas na de ochtendspits naar de stad te reizen voor de landelijke manifestatie tegen de plannen van staatssecretaris Halbe Zijlstra van Onderwijs. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente woensdag gezegd.

De gemeente doet het verzoek samen met de politie en de Nederlandse Spoorwegen. De NS adviseert studenten uit Amsterdam en Rotterdam bovendien te reizen via station Den Haag HS. Het Haagse vervoersbedrijf HTM zet extra trams in om demonstranten snel van dat station naar het Malieveld te vervoeren. Daar is de manifestatie.

Overleggen
Een woordvoerster van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb), een van de organisatoren van het protest, raadt studenten aan om met de studentenorganisatie waarmee zij naar Den Haag afreizen te overleggen over de reis. 'Wij willen ook dat het allemaal in goede orde verloopt en dat niet iedereen tegelijk naar Den Haag komt.'

Rond het middaguur is er nog een kleine protesttocht van de Haagse Hotelschool naar het Malieveld. Daarom zijn tussen twaalf en één uur de afritten 2 (Den Haag Centrum) en 3 (Den Haag Bezuidenhout) van de Utrechtsebaan korte tijd afgesloten voor alle verkeer.

Na afloop van de manifestatie worden studenten in verband met de veiligheid gedoseerd toegelaten tot de stations Den Haag Centraal en Den Haag HS, aldus de gemeente.