Online oplichting

Het kopen van crypto is niet altijd even makkelijk. De markt is groeiende en er zijn veel spelers op de markt. Hoe vind je nu een betrouwbare website die ervoor zorgt dat je niet al je geld verliest? Waarom moet je je wallet te allen tijde beschermen? Wat zijn de verschillen tussen een online en offline wallet? Met onze 6 tips voorkom je dat je tijdens het kopen van je crypto opgelicht wordt online. 

1. Bekijk de website-URL

Bij het bezoeken van een website is het belangrijk dat de URL, ofwel de naam van de website die je wilt bezoeken, klopt. Check op spelfouten of cijfers. Een goede indicator is het slotje, maar deze is tegenwoordig gemakkelijk te verkrijgen. Kijk daarom ook of de verhouding van de website helemaal kopt. Kleuren, foto’s en teksten zijn hiervan goede indicatoren.  
 

2. Zorg voor een veilige wallet

Het opslaan van je crypto kan op verschillende manieren. Zo is er de online crypto-wallet. De voordelen hiervan zijn dat je gemakkelijk kunt inloggen en zelf binnen een paar tellen voor meerdere munten een wallet hebt. Het nadeel is wel dat je vaak geen toegang hebt tot je private keys. Bij een hardware-wallet of een software-wallet heb je wel toegang tot je private keys. Deze zijn echter wel lastiger in gebruik. Een hardware-wallet kost daarnaast ook geld, maar is wel de veiligste optie. Een online platform of software-wallet kan immers gehackt worden. 
 

3. Betrouwbaar platform

Nu je een wallet hebt, is het nog zaak om een betrouwbare broker te vinden. Er zijn veel verschillende brokers te vinden. Hoe vind je nu een betrouwbare broker waar je direct cryptomunten zoals Ripple kunt kopen? Het is verstandig om een aanbieder te zoeken die gevestigd is in Nederland. Bekijk daarnaast de reviews: wat zeggen andere mensen over de site? Anycoin is een goed voorbeeld van een betrouwbaar bedrijf dat deze dienst aanbiedt. Ripple kopen van Anycoin gaat gemakkelijk en snel.  
 

4. Betrouwbare betaalmethodes

Kijk bij het kopen van crypto altijd naar betaalmethodes die je kent. Accepteert een site Ideal, dan weet je vaak dat het wel goed zit. Maak nooit zomaar zelf geld over naar een rekening. Dit gaat bijna altijd fout. Betaal je met een creditcard, dan zijn je transacties vaak verzekerd tegen oplichting. 
 

5. Geef geen gegevens weg

Dit klinkt cliché, maar het gebeurt nog vaak genoeg. Oplichters worden steeds slimmer. Via WhatsApp, e-mail of Facebook proberen ze aan je gegevens te komen. Daarom nog eens de waarschuwing: deel nooit persoonlijke gegevens via het internet. 
 

6. Te mooi om waard te zijn

Als laatste: als een product of service te mooi is om waard te zijn, dan is dat vaak ook zo. Doet iemand een aanbod dat raar overkomt, wees dan op je hoede. Iemand doet nooit iets zomaar. Kijk daarom altijd goed uit voordat je overgaat tot betalen. Vraag het ook na bij familie, vrienden of Anycoin als je zelf twijfelt!