Normal_studieboekenverkopen__5_

De sterk oplopende inflatie maakt het voor veel studenten lastig om maandelijks rond te komen. Ze zoeken naar mogelijkheden om de kosten te drukken, of hun financiële buffer te verruimen. Een van de opties die men hierbij heeft is studieboeken verkopen. De boeken die binnen het onderwijs gebruikt worden kosten al snel 50 tot 100 euro per stuk. Boeken van meer dan 150 euro zijn hierbij overigens geen uitzondering. Hoewel boeken steeds vaker als digitaal exemplaar worden aangeboden tegen een lagere prijs, geven veel studenten vooralsnog de voorkeur aan een papieren exemplaar. Het studeren vanuit een fysiek boek is makkelijker dan vanachter de computer of tablet. Mede ook doordat de afleiding op een computer al snel erg groot kan zijn. Het verkopen van studieboeken levert studenten vaak tientallen euro’s op.

Centrale plek voor het verkopen van studieboeken 

Er zijn verschillende manieren waarop studenten hun studieboeken te koop aan kunnen bieden. Denk bijvoorbeeld aan de studievereniging, waar zij in contact komen met mensen uit een lagere jaarlaag. Bied hen de studieboeken tegen een lagere prijs aan, dan hetgeen zij hiervoor in de winkel betalen. De kans is groot dat je de boeken snel kwijt bent. Dit is echter niet altijd een optie. Denk aan studies zonder actieve studievereniging, of denk aan de weken na je afstuderen. Op zo’n moment kan een online platform als Studieboekenverkopen.com de uitkomst voor je bieden. Voer de ISBN-nummers van de studieboeken in op zo’n platform, om te zien wat dit je oplevert. Houd er rekening mee, dat zeker oudere studieboeken niet altijd meer worden opgekocht. Het gaat om boeken waarvan inmiddels verschillende nieuwe versies uitgebracht zijn. Wacht om deze reden niet te lang met het aanbieden van je studieboeken. 

 

Neem een bijbaan als bijlesdocent tijdens je studie 

Het verkopen van oude studieboeken is slechts een van de manieren waarop je geld kunt verdienen als student. De meeste studenten kiezen voor een bijbaan, waarbij onder meer een baantje als bijlesdocent populair is. Meld je aan bij je oude middelbare school, of geef de studenten uit de jaren onder je bijles in de vakken waarin je zelf excelleerde. Zeker op de universiteit en hogeschool wordt relatief veel betaald aan studenten die bijles geven aan anderen. Een slimme manier om je financiële buffer uit te bouwen. Enig nadeel; soms heb je de oude studieboeken nodig om de bijles voor te kunnen bereiden. Andere populaire baantjes onder studenten zijn een baan in de horeca en bijvoorbeeld in de supermarkt. Hier betaalt men doorgaans minder per uur, dan als bijlesdocent. Voordeel van een baan in de horeca of supermarkt is echter wel, dat je er meer uren kunt maken. Per saldo zal je hierdoor meer verdienen.