Normal_parkeersensor

Parkeersensoren in de buurt van scholen kunnen de veiligheid van scholieren en studenten aanzienlijk verbeteren. Schoolzones zijn namelijk meestal erg druk en er zijn vaak veel voertuigen die kinderen afzetten en ophalen.

Parkeersensoren kunnen bestuurders helpen voorkomen dat ze per ongeluk kinderen raken die de weg oversteken of in de buurt lopen. De sensoren kunnen bestuurders waarschuwen wanneer ze te dicht bij een object komen, zoals een kind of een fiets, zodat ze tijd hebben om te stoppen of af te remmen.

Daarnaast kunnen parkeersensoren helpen ongelukken te voorkomen die worden veroorzaakt door bestuurders die afgeleid of gehaast zijn. Wanneer bestuurders haast hebben, letten ze niet altijd even goed op hun omgeving. Parkeersensoren kunnen een extra veiligheidslaag bieden door bestuurders te helpen botsingen met kinderen en andere obstakels te vermijden.

In het algemeen kunnen parkeersensoren in de buurt van scholen de veiligheid voor schoolkinderen en leerlingen aanzienlijk verbeteren, waardoor ouders gerustgesteld worden en het risico op ongevallen en verwondingen afneemt.

Deze parkeersensoren zoals afgebeeld van besteonderdelen.nl worden bij gebruikt - zijn de nabijheidssensoren die worden gebruikt om de bestuurder te helpen bij het identificeren van voertuigen in de buurt tijdens het parkeren. Gewoonlijk plaatst een autobedrijf deze sensoren op de achterbumper van het voertuig. Bijgevolg wordt dit systeem ook een hulpsysteem voor de bestuurder genoemd.

Het werkingsprincipe van de parkeersensor berust hoofdzakelijk op een elektromagnetisch anders ultrasoon sensorprincipe. Wanneer de bestuurder de achteruitversnelling gebruikt, worden de parkeersensoren automatisch geactiveerd en verzenden ze ultrasone signalen. Wanneer deze signalen het nabije object raken, worden ze onmiddellijk gerepliceerd en opnieuw opgevangen door de parkeersensoren. Afhankelijk van de verstreken tijd tussen het verzenden en opvangen van de signalen, meet de motorbesturingseenheid de afstand van de auto tot een object.

Wanneer de auto beweegt in de richting van een object, dan is het alarmsysteem geeft een waarschuwing aan de bestuurder met een hoorbaar geluid aan het voertuig te voorkomen. Sommige van de auto-bedrijven zijn het verstrekken van een ingebouwde camera om een nauwkeurige visie van de omgeving van het voertuig te krijgen.

 

Er zijn drie soorten parkeersensoren

- Ultrasone parkeersensor

- Elektromagnetische parkeersensor

- Naar achteren gerichte camera's

 

Veel auto's zijn uitgerust met ingebouwde luidsprekers die de snelheid en frequentie verhogen naarmate het voertuig het obstakel nadert. De geluidsgolven (in ultrasone sensoren) kunnen echter perifere of kleinere objecten missen. Elektromagnetische sensoren hebben een groter detectiebereik dan ultrasone sensoren en detecteren het obstakel zodra de auto in beweging komt. Bovendien kunnen de ultrasone parkeersensoren obstakels detecteren, zelfs wanneer de auto stilstaat.