Normal_annie-spratt-zswaylimzfs-unsplash

Het is tegenwoordig steeds normaler dat we om dingen bij te leren niet meer zo snel speciaal naar school gaan, maar gebruik maken van de online mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan e-learning of online studies volgen. Zo heb je ook een Learning Management System, afgekort LMS. Een LMs zorgt er voor dat je makkelijk nieuwe dingen kan leren en ook kan bijhouden wat de prestaties zijn van iedereen. Zeker voor bedrijven heeft een LMS veel toegevoegde waarde. Hieronder bespreken we wat de voordelen zijn van een Learning Management System. 

Centraal beheer

Een van de belangrijkste voordelen die een LMS heeft is dat alles wat je kan leren centraal opgeborgen staat. Denk bijvoorbeeld aan video’s, e-books, opdrachten, alles kan je terugvinden op één plek. Zo hoef je niet teveel tijd te verspillen aan het bij elkaar zoeken van alle materialen en is alles overzichtelijk te vinden.

Flexibiliteit en toegankelijkheid

Een LMS is ook erg flexibel, je zit niet vast aan een bepaald leerrooster, je kunt zelf inplannen wanneer je wat gaat doen, hoe lang je iets gaat doen en hoeveel je gaat leren. Omdat het allemaal online te doen is, is het ook nog eens erg toegankelijk, je kan waar je maar bent toegang krijgen tot deze leeromgeving mits je maar over een internetverbinding bezit. Zo kun je zelfs als je voor een langere tijd naar het buitenland gaat nog eenvoudig dingen bijleren.

Leerproces volgen

Het andere handige aan een LMS, is dat je het leerproces kan volgen door middel van rapportages die worden gemaakt. Zo kunnen de docenten of trainers inkijken hoe het staat met de voortgang van iemand en eventueel bijsturen op de punten waar iemand moeite mee heeft. Ook kan er gekeken worden waar dan nog extra aandacht op moet worden gelegd. In dit rapportage worden de resultaten op een overzichtelijke manier weergegeven, meestal door tabellen en grafieken. 

Interactief

Als laatste is het LMS systeem ook nog eens interactief. Je kunt vragen stellen, chatten en samenwerken met andere. Hierdoor krijg je een hogere betrokkenheid. Is er nog iets niet duidelijk? Neem dan eens een kijkje op https://www.elearningtraining.nl/wat-is-een-lms/.

Het is in deze tijd niet gek dat je niet meer speciaal naar school gaat om dingen bij te leren, via het internet zijn er namelijk meer dan genoeg mogelijkheden. Zo heb je een LMS waar alles wat je nodig hebt op een centrale plek staat, je flexibel kan zijn met wat je doet, wanneer en waar, kan het leerproces gevolgd worden door middel van rapporten en is het interactief.