Normal_6804

In het onderwijs leren we veel uit boeken, maar tegenwoordig zijn er ook veel leerzame games waar volop gebruik van wordt gemaakt. We hebben daarom een paar leuke tips voor iedereen in het onderwijs, zodat leren nog leuker wordt gemaakt.

Tips voor geschiedenis

De geschiedenislessen kunnen altijd nog leuker worden gemaakt als er sprake is van interactie. Alles onthouden uit een boek kan wel eens lastig zijn en daarom kan het helpen om er een beeld bij te hebben. Denk bijvoorbeeld aan rollenspellen maar ook aan leerzame games. Een voorbeeld is bijvoorbeeld ‘kleine handen in een grote oorlog’. Dit is een spel over de Eerste Wereldoorlog voor jongeren en daarbij leren ze avontuurlijke missies die ze uit gaan voeren en dan moeten ze keuzes maken tussen goed en fout. Er is ook een TV serie van die gevolgd kan worden via Het Klokhuis.

Mediawijsheid en meer..

Het spelletje Data Detox Game is een spel waarbij begrippen en basisvaardigheden uit worden gelegd over het surfen op internet. Dit is leerzaam voor jongeren die om moeten leren gaan met internet en zo de basiskennis eigen kunnen maken.

Wereldoriëntatie en meer..

Jongeren willen vaak veel zelf leren en dat kan met Can You Fix It. Dit is een spel waarbij je situaties die gaan over relaties, seks en liefde kunt bekijken. Je ziet het dan vanuit diverse perspectieven. Als je denkt dat de grens bereikt is dan moet je op de Fix It-knop drukken. Een ander spel wat leerzaam is, is My2050. Dit gaat over de CO2-transitie. Jongeren leren hier welke stappen ze kunnen zetten om de CO2-uitstoot te verminderen.

Leren is belangrijk

Leerzame games maken het leren leuker en jongeren onthouden het dan ook beter. Een spel als Fair Play kan helpen om jongeren meer inzicht te geven over vooroordelen, voetbal en discriminatie. Als je het spel speelt dan ben jij een speler in een straatvoetbal team en je gaat meedoen aan een voetbal clinic. Je krijgt hierin te maken met lastige situaties en je gaat dan lastige beslissingen nemen. Reclames kom je vaak tegen bij spellen die je online speelt, zoals over cashback casino. Maar bij de spellen waar wij het hier over hebben, zie je geen reclame, maar gaat het echt over het leren leuker maken.