Normal_6803

Kinderen vinden huiswerk maken nu niet echt leuk om te doen. Zij zien het eerder als een belasting dan een verrijking. Iedere ouder wil dat zijn kind gemotiveerd aan de slag gaat. We delen een paar handige tips & trucs om het maken van huiswerk leuker te maken.

Begrip

Vraag aan je kind wat hij of zij leuk vindt om te leren. Je kunt als ouder bij de minder leuke vakken helpen. Vaak als een kind iets niet snapt, dan verpest dit de leerpret. Blijf ook niet te lang hangen op dit vak maar wissel af. Probeer via andere wegen aan informatie te komen, misschien via een YouTube filmpje. Bied je extra ondersteuning dan vind je kind misschien het leren in zijn geheel leuker worden. Ondertussen kun jij als ouder bij een Casino Zonder Registratie ® een spel spelen.

Maak van huiswerk een uitdaging

Omdat kinderen niet snel zien of huiswerk wel iets oplevert, kan de lol er snel vanaf gaan. Complimenteer kinderen wanneer zij bijvoorbeeld een goede prestatie hebben geleverd, hoe klein deze ook is. Maar vergeet niet de minder goede dingen ook te benoemen. Op deze manier daag je kinderen uit om nog gemotiveerder aan de slag te gaan. Maak er een gezonde competitie van zodat je kind het ook langere tijd volhoudt.

Geen beloningen

Kinderen zien niet in dat zij leren voor zichzelf. Als ouder is het de taak dit in te laten zien. Wil je kind ondernemer worden, buschauffeur, zakenman/vrouw dan moet er echt een diploma worden gehaald. Probeer het nut uit te leggen van een bepaald vak aan de hand van een alledaags voorbeeld. Ziet je kind de waarde van huiswerk maken, dan wordt het vanzelf leuk en een beloning op zich!

Niet alleen cijfers zijn belangrijk

Cijfers zijn alleen het resultaat van leren. Een mooi rapport met cijfers wil je natuurlijk allemaal voor je kind, maar leren en huiswerk maken is belangrijker. Hoe hard en veel je kind ook leert, dit is geen garantie voor allemaal negens op zijn/haar rapport. Door je kinderen complimenten te geven over de manier van leren houd je de motivatie hoog. Kinderen werken ook tegen als je zegt je “moet” goede cijfers halen bijvoorbeeld. Je kinderen worden ouder en zelfstandiger en geef ze deze verantwoordelijkheid ook. Overleg met je kind wat er precies aan huiswerk gedaan moet worden.

Maak een planning

Om een kind zijn huiswerk te maken kun je eigenlijk niet zonder goede strategie. Vaak hebben pubers nog niet het brein om zelfstandig een planning te maken. Ook voor bijvoorbeeld proefwerkweken is een planning van groot belang, dit om de sociale activiteiten goed te kunnen combineren. Een planning wordt vaak niet als positief gezien, ouders moeten dit op een positieve manier zien te brengen naar de kinderen toe. Je kunt er natuurlijk een leuke activiteit van maken om samen met je kind te doen. Maak als ouders ook een planning, zodat je fut hebt om je kind te helpen om goede resultaten te behalen.