Normal_image001__27_

Als ouder wil je natuurlijk dat je kind een goede en geschikte rugzak heeft voor naar school. Een rugzak die comfortabel is, genoeg ruimte biedt voor al zijn of haar spullen, en ook nog eens duurzaam is. Maar waar moet je allemaal op letten bij het kiezen van de juiste rugzak? Hier zijn een aantal belangrijke factoren om rekening mee te houden. Want vooral op jonge leeftijd, waarin ze nog vol in de groei zitten, is het enorm belangrijk om niet alleen te kijken naar hoe de tas eruit ziet, maar vooral ook naar de pasvorm en of er een mogelijkheid is om de tas te verstellen zodat ze er de komende jaren gebruik van kunnen maken.

Zorg dat de tas prettig te dragen is

Het is ontzettend belangrijk dat de rugzak fijn en vooral ook comfortabel zit, vooral wanneer je kind er de hele dag mee moet rondlopen. Let daarom op een goed gevoerde rug, verstelbare schouderbanden en eventueel een borstbandje om het gewicht gelijkmatig te verdelen. Dit geldt overigens niet alleen voor de tas van je zoon of dochter, maar natuurlijk ook voor wanneer je zelf een tas koopt. Vooral wanneer je net moeder bent geworden en je lichaam nog aan het herstellen is, is het belangrijk goed aan jezelf te denken. Op het moment dat je dan voor het eerst met je zoon of dochter naar buiten gaat, is een goede mom bag een absolute aanrader. Het kopen van een mom bag zorgt ervoor dat je alle spullen van je baby gemakkelijk en vooral ook georganiseerd mee kunt nemen en je de tas daarnaast ook nog kunt gebruiken voor jezelf. Je kunt dus wel stellen dat dit de wat luxere uitvoering is van de luiertas zoals we deze kennen.

Ruimte en indeling

Naast een tas die fijn te dragen is, is voldoende ruimte in de rugzak natuurlijk ook van groot belang. Zorg ervoor dat de rugzak genoeg vakjes en compartimenten heeft om alle spullen georganiseerd te kunnen opbergen. Denk hierbij aan aparte vakken voor een laptop, lunchbox, drinkfles en andere benodigdheden. Zo zien we dus ook regelmatig dat studenten op de hogere school een shopper kopen om hun spullen in mee te kunnen nemen. Het grote voordeel van een shopper is dat deze gemakkelijk te dragen is en daarnaast ook te gebruiken is voor allerlei andere dingen. Reden genoeg om hier eens serieus naar te kijken als je het ons vraagt.

Duurzaamheid en kwaliteit

Een goede rugzak gaat lang mee. Let dus op de kwaliteit van het materiaal, stevige ritsen, en sterke naden. Waterbestendigheid kan ook een belangrijke factor zijn, vooral als je kind dagelijks met de fiets naar school gaat. Tegenwoordig zijn er allerlei handige fietssteunen, zodat ze de fiets niet eens meer op de rug hoeven te houden tijdens het fietsen, waardoor ze met een betere houding op de fiets kunnen zitten, wat uiteindelijk ook weer beter is voor de gezondheid van het kind.