Normal_interieuropleiding-volgen

Wil jij graag verdere stappen ondernemen als zelfstandig in de interieurwereld en weet jij niet waar je als beginner moet starten? In dit artikel vertellen wij meer over de stappen die je moet ondernemen en wat er allemaal mogelijk is.

Bij opleidingen zoals die van de NIA Academie krijg je de in & outs te leren van de professionals in het vak. Je krijgt de basiskennis van interieurontwerp, maar je gaat ook praktijkervaring opdoen door projecten. 

Waarom is het volgen van interieuropleiding zo belangrijk?

Het volgen van een interieurstylist opleiding is om meerdere redenen van groot belang voor iedereen die zich wil verdiepen in het vak van interieurstylist. Hier zijn enkele belangrijke redenen:

  • Leer verschillende vaardigheden: Een opleiding geeft je een basis in de theorie en praktijk van interieurdesign. Je leert over kleurenleer, materialen, meubeldesign, lichtontwerp en ruimtelijke indeling.
  • Creatieve ontwikkeling: Het biedt je de ruimte om je creativiteit te ontwikkelen en te experimenteren met verschillende stijlen en concepten. Je leert hoe je jouw persoonlijke visie kunt vertalen naar een ontwerp dat aansluit bij de wensen van de klant. Bovendien, door te leren van professionals in het vak krijg je verschillende inzichten.
  • Praktijk: Naast het vergaren van kennis, leer je het meest door de theorie uit te oefenen in de praktijk.
  • Diploma: Een diploma geeft je een stempel dat je hebt gewerkt en meer hebt geleerd over het vakgebied.

Laat je werk zien door middel van een portfolio 

Een sterk portfolio is je visitekaartje als interieurstylist. Het is belangrijk om tijdens de opleiding zoveel mogelijk projecten vast te leggen. Fotografeer je werk, documenteer je proces en maak notities van je keuzes.

Een divers portfolio laat zien dat je in staat bent om verschillende stijlen en klantwensen te vertalen naar succesvolle ontwerpen.

Jij kan potentiële klanten overhalen wanneer je een sterk portfolio hebt. Wanneer jij op beurzen staat moet je natuurlijk wel je vaardigheden kunnen tonen.

Wees ook zeker niet bang om je persoonlijke touch te laten zien. Op deze manier kan je jezelf onderscheiden van de rest.

Graag als zelfstandige aan de slag?

Heb je een interieuropleiding afgerond en voldoende praktijkervaring opgedaan? Dan kun je de stap nemen om zelfstandig aan de slag te gaan als interieurstylist. Dit vergt naast creatief talent ook de motivatie om te willen ondernemen.

Denk na over je branding, het opzetten van een website en hoe je jezelf in de markt wilt zetten. Als zelfstandige heb je de vrijheid om je eigen projecten te kiezen en je creatieve visie tot leven te brengen, maar het vraagt ook doorzettingsvermogen en zakelijke vaardigheden om succesvol te zijn.

Vind je deze stap lastig? Dan kan je kiezen om een eigen bedrijf starten cursus te volgen.

Bouw een netwerk op 

Een cursus volgen over hoe je een eigen bedrijf kunt starten is de basis. Het is daarna de opdracht aan jezelf om je werk te laten zien aan de buitenwereld en te ontdekken of er samenwerkingen mogelijk zijn.

In de interieurwereld is wie je kent net zo belangrijk als wat je kunt. Ga naar events waar interieurprofessionals en potentiële klanten bij elkaar komen!