Normal_paul_r

Het bestuur van de VO-raad heeft Paul Rosenmöller voorgedragen als voorzitter van de VO-raad. De Algemene Ledenvergadering zal zich op 26 september over deze voordracht uitspreken.

“Met Rosenmöller kiest het bestuur voor een voorzitter die een sterke verbondenheid toont met de publieke sector. Als onafhankelijk denker heeft hij in onze samenleving een gezaghebbende positie opgebouwd die in zijn functioneren consequent kiest voor een op samenwerking gerichte benadering en dialoog. Hij wil discussies op basis van argumenten en niet op basis van macht voeren. Bovendien is hij in staat om werknemers- en werkgeversbelangen te verbinden en zo samen met onze leden bruggen te slaan. Wij zijn er van overtuigd dat hij een goede bijdrage kan leveren aan de verdere professionalisering van onze raad en de sector”, aldus het bestuur van de VO-raad.

Paul Rosenmöller (57) is de beoogd opvolger van Sjoerd Slagter (66) die na zijn tweede termijn niet meer herkiesbaar is als voorzitter van de VO-raad en met pensioen gaat. Paul Rosenmöller is de laatste jaren vooral bekend als programmamaker en presentator van de IKON, - waar hij met zijn werkzaamheden stopt - en van zijn voorzitterschap van de Stuurgroep Convenant Gezond Gewicht. In deze laatste functie voert hij ook overleg met onderwijsorganisaties.

Van 1989 tot 2003 was hij lid en vanaf 1994 voorzitter van de fractie GroenLinks in de Tweede Kamer. Hiervoor werkte Paul Rosenmöller als vakbondsbestuurder Vervoersbond FNV in de havens van Rotterdam en Amsterdam. Hij begon zijn loopbaan, na vier jaar studie sociologie, als stuwer bij een havenbedrijf in Rotterdam.

Paul Rosenmöller: “Ik vind het een hele eer om voor deze functie te worden voorgedragen en zal me in het begin vooral veel op al die verschillende scholen laten zien om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van wat er allemaal leeft. Daarnaast zie ik uit naar het overleg met andere sectoren in het onderwijs, de politiek, de vakbonden en andere partijen met als doel de belangen van de VO-sector zo goed mogelijk te behartigen en bij te dragen aan het verder verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. Uiteindelijk gaat het om de toekomst van die één miljoen scholieren.”

© Nationale Onderwijsgids