Normal_2269

Een schooldirecteur heeft voor opschudding gezorgd in Groot-Brittannië, zo meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws. De man at voor de ogen van de leerlingen een tarantula op.

Aydin Onac slikte de gebakken spin door om geld in te zamelen voor een nieuw sportcentrum.

De meeste leerlingen zagen het spektakel graag gebeuren, maar enkelen wisten niet waar ze het hadden. Minstens één ouderpaar diende zelfs een klacht in.

'Het was pas toen ik het doosje opendeed en zag hoe groot ze was, dat ik nerveus begon te worden', aldus Onac van de prestigieuze wiskundeschool in Orpington in het graafschap Kent.

'Toen alle studenten in de grote zaal zaten en ik besefte in wat voor wespennest ik mezelf gestoken had, begon ik in paniek te raken. De spin smaakte een beetje als verbrande kip. Krokant ook, en zeer droog in de mond, dus het was lastig om door te slikken.'

De tarantula kwam uit Cambodja, waar ze door de lokale bevolking als een delicatesse bestempeld wordt.

Enkele ouders konden er echter niet mee lachen. 'Geld inzamelen: allemaal goed en wel, maar daarom hoeft hij nog niet te doen alsof hij in 'I'm a celebrity... Get me out of here' (een soort Expeditie Robinson voor beroemdheden) zit', zo klonk het verwijt.

© Nationale Onderwijsgids