Workshop verkeersveiligheid brugklassers door Munckhof

Ongeveer 300 brugklassers van het Dendron College in Horst krijgen op woensdag 21 en donderdag 22 augustus een workshop verkeersveiligheid van specialist personenvervoer Munckhof. De school wil eerstejaars middelbarescholieren wijzen op de gevaren van het verkeer en het belang van verkeersveiligheid benadrukken. De workshop vindt plaats in het kader van het jaarlijkse introductieprogramma. Dit meldt Munckhof Groep.

Het fietsen naar school was voor velen tot voor kort een kort ritje, maar leerlingen komen tegenwoordig vanuit verschillende kerkdorpen waarbij ze een langere afstand op de fiets zitten. Hierdoor is het risico op ongelukken groter. Tijdens de eerste schoolweek worden brugklassers daarom meteen op de gevaren gewezen. Munckhof is gevraagd om leerlingen met een interactieve workshop te laten ervaren wat een buschauffeur ziet, maar vooral niet ziet. “Hiermee proberen we op een leuke manier bewustzijn te creëren bij de jongeren”, zegt docent Anique van Alst-Pfennings.

Ervaren chauffeur

Munckhof en het Dendron College werken al jaren samen voor het vervoer van schoolreizen en personeelsuitjes. De workshop die de organisatie dit jaar voor het eerst organiseert, wordt gedaan door een van de meest ervaren chauffeurs van de organisatie. Maurice van Dijk rijdt al ruim 30 jaar in een touringcar en verzorgt de tweedaagse workshop op de middelbare school in Horst. “Zo laten we in de praktijk zien wat een chauffeur juist wel of niet ziet, wanneer je langs een bus rijdt of als je achter een bus fietst. Maar ook geeft hij tips aan de leerlingen, die helpend zijn voor een chauffeur zelf. Zo kunnen jongeren met een simpel knikje met hun hoofd de chauffeur attenderen op feit dat ze de bus hebben gezien. “

Door: Nationale Onderwijsgids