Normal_fchild-1183465_1920

Op 5 september 2016 gaat weer een nieuwe KLIN(c) groep van start van Stichting Milo. KLIN(c) staat voor Kinderen Leren Initiatieven Nemen in Communicatie. Deze groep is bedoeld voor kinderen van 3 tot 12 jaar met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) en communicatief meervoudige beperking (CMB). In het KLIN(c) Atelier in Schijndel kunnen zij samen met hun netwerk starten met de voorbereiding van de stap naar passend onderwijs. Dat meldt Stichting Milo.

Het KLIN© programma bestaat naast thuisbehandelingen uit drie periodes van twaalf weken waarin het kind (met uitzondering van woensdag) vier dagen per week van 9.00 – 15.00 uur in het KLIN(c) Atelier aan de slag gaat met behandelaars. Dit behandelprogramma is via Stichting Milo ontwikkeld door prof. dr. Hans van Balkom in samenwerking met Kentalis, Stichting Radar (Maastricht) en de Radboud Universiteit. In een KLIN(c) traject wordt een fundament aangelegd voor verdere taalverwerving, voor de ontwikkeling van communicatieve vaardigheden en beginnende vormen van geletterdheid. Maar ook de aandacht, concentratie, het zelfvertrouwen en zelf inzicht van het kind verbetert. Het kind ziet meer samenhangen, patronen en relaties tussen gebeurtenissen en activiteiten.

Stichting Milo nodigt geïnteresseerde ouders en verwijzers uit voor een informatiebijeenkomst over de groep op zaterdag 21 mei of dinsdag 24 mei in Schijndel. De aftrap van deze interactieve bijeenkomsten bestaat uit een toelichting op het KLIN(c) programma door prof. dr. Hans van Balkom en Loes Luijten, behandelcoördinator KLIN(c). Daarna gaan de bezoekers op KLIN(c) tour: één van de behandelaars laat zien hoe een KLIN(c) dag eruit ziet: Wat doen ze? Waar werken ze? En welke Ondersteunde Communicatie Hulpmiddelen worden ingezet? Ouders spelen een belangrijke rol bij de thuisbehandelingen. Er zal dan ook een ouder aanwezig zijn, die meer kan vertellen over de rol van de ouders in het programma en de effecten in de omgang en communicatie met hun kind. Verder wordt er verteld over aanmelding, vorm en inhoud van de behandeling en de achterliggende financiering.

Uiterlijk 18 mei 2016 kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een informatiebijeenkomst via info@stichtingmilo.nl onder vermelding van de volgende gegevens: dag van keuze: zaterdag 21 (10.00-12.30 uur) of dinsdag 24 mei (19.30-22.00 uur); naam (en naam van organisatie en functie indien van toepassing); adresgegevens en telefoonnummer.

© Nationale Onderwijsgids