Van 7 tot en met 15 maart is het de Week van de Hoogbegaafdheid. Het doel van deze week, die voor de vijfde keer plaatsvindt, is het verspreiden van kennis over hoogbegaafdheid. Dit meldt Week van de Hoogbegaafdheid.
Hoogbegaafdheid komt overal voor. Ongeveer 2 procent van de bevolking is hoogbegaafd; dat is 1 op de 50 mensen. Een definitie: 'Een hoogbegaafde is een snelle en slimme denker, die complexe zaken aankan, autonoom, gedreven en nieuwsgierig van aard, een sensitief en emotioneel mens, intens levend, hij of zij schept plezier in creëren.’
De organisatie streeft ernaar dat er op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland en Vlaanderen in deze week een activiteit plaatsvindt met hoogbegaafdheid als centraal thema. Alle activiteiten staan vermeld op de kaart van Nederland en België, op www.weekvandehoogbegaafdheid.nl en www.weekvandehoogbegaafdheid.be. Er zijn activiteiten voor kinderen, ouders, volwassenen, senioren, professionals en andere belangstellenden.
Deze week wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband van het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV), Rianne van de Ven Coaching & Consulting, iQBegrijp, Vereniging Mensa Nederland en Project Talent, een interuniversitair project in Vlaanderen.
Meer weten over hoogbegaafdheid? Lees hier het interview dat de Nationale Onderwijsgids vorig jaar had met Rianne van de Ven en twee hoogbegaafdheidspecialisten.
Door: Nationale Onderwijsgids