Normal_business-colleagues-unpack-office-boxes-2023-11-27-05-18-15-utc

Leerlingen van basisschool Het Mozaïek in Krimpen aan den IJssel zullen na de zomervakantie niet terugkeren naar hun vertrouwde schoolgebouw aan de Una-Corda. In plaats daarvan worden tijdens de vakantie werkzaamheden uitgevoerd om het oude gebouw van De Groeiplaneet aan de Wielerbaan gereed te maken voor de nieuwe schoolperiode. Dit meldt het AD.

De leerlingen van Het Mozaïek waren voorheen verdeeld over twee locaties: een deel van hen kreeg les aan de Wielerbaan en het andere deel aan de Una-Corda. Het gezamenlijk gebruik van het Una-Corda gebouw met basisschool Het Octaaf zorgde voor ruimtegebrek, wat de verhuizing noodzakelijk maakte. Om extra ruimte te creëren, worden er twee tijdelijke noodlokalen bij het oude schoolgebouw geplaatst.

Bezwaren tegen de omgevingsvergunning

Ondanks de ingediende bezwaren tegen de omgevingsvergunning voor de bouw van de noodlokalen, gaat de verhuizing door. De gemeente heeft besloten om de werkzaamheden niet te staken, met het argument dat het belang van de school en de continuïteit van het onderwijs voorrang hebben. De behandeling van de bezwaren loopt nog, maar zal de verhuizing niet vertragen.

Werkzaamheden tijdens de zomervakantie

Wubbo Tempel, de wethouder van onderwijs, benadrukte het belang van de opknapwerkzaamheden aan het oude gebouw van De Groeiplaneet om een vlotte start van het nieuwe schooljaar te garanderen. De noodlokalen zijn volgens hem essentieel om alle leerlingen adequaat te kunnen huisvesten.

De verhuizing van Het Mozaïek naar de Wielerbaan markeert een nieuwe fase voor de school, waarbij gehoopt wordt dat de nieuwe locatie zal voldoen aan de behoeften van de leerlingen en het onderwijspersoneel.

Door: Nationale Onderwijsgids / Fleur Zomer