Normal_multiracial-group-of-friends-using-the-mobile-sitt-2023-11-27-05-12-04-utc

In een recent onderzoek door NRC is onthuld hoe een jongen genaamd Ali verantwoordelijk was voor dreigementen die ertoe leidden dat de basisschool IKC Regenboog in Oss meerdere dagen gesloten bleef. Dit incident veroorzaakte aanzienlijke onrust onder ouders en leerlingen. Dit meldt DTV Nieuws.

De problemen begonnen toen een meisje uit groep 8 van de school contact had met Ali via sociale media en hem vertelde dat ze gepest werd. Ali, die aangaf het pesten moeilijk te kunnen verdragen, probeerde de pesters aan te spreken. Dit escaleerde echter toen hij, na gepest te worden door deze jongens, een bedreigende foto met pistolen en kogels verstuurde, waarbij hij de namen van de pesters op de kogels schreef.

Geen daadwerkelijke dreiging

Uit politieonderzoek bleek later dat er geen werkelijke dreiging was. De politie stelde vast dat Ali's telefoon nooit een signaal had afgegeven aan een Nederlandse telefoonmast. Ondanks de ernst van de situatie had er direct contact opgenomen kunnen worden met Ali, wat mogelijk verdere escalatie had voorkomen.

Spijt van zijn acties

Ali, die veertien jaar oud is en oorspronkelijk uit Bagdad komt, betuigt spijt in een gesprek met NRC. Hij benadrukt dat hij nooit de intentie had om iemand werkelijk kwaad te doen en beschrijft zijn actie als een 'domme fout'.

Reacties van betrokkenen

De moeder van het meisje betreurt de gang van zaken en gelooft dat de situatie voorkomen had kunnen worden als de politie adequater had gereageerd. Ze stelt dat een simpel telefoontje naar Ali veel onrust had kunnen voorkomen.

De school ging uiteindelijk weer open, maar het incident heeft diepe sporen achtergelaten binnen de gemeenschap en roept vragen op over de omgang met dergelijke dreigingen en de communicatie tussen school, politie en ouders.

Door: Nationale Onderwijsgids / Fleur Zomer