Kinderpostzegels bestaat 100 jaar en viert dat met speciale jubileumzegel

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden onthult woensdagochtend 25 september de jubileumzegel ter ere van het 100 jarig bestaan van Kinderpostzegels. De onthulling is de start van de jaarlijkse Kinderpostzegelactie en vindt plaats bij De St. Josephschool in Leiden. Dat meldt het Koninklijk Huis. 

Tijdens de viering onthult Prinses Margriet samen met kinderen de jubileumzegel en bestelt de eerste postzegels uit de nieuwe serie. Vanaf dat moment gaat de landelijke kinderpostzegelactie van start. 

Financieel geholpen 

Kinderpostzegels zet zich al 100 jaar in voor kinderen in Nederland die te maken hebben met armoede, eenzaamheid of problemen thuis. Door de verkoop van kinderpostzegels worden organisaties die kinderen ondersteunen financieel geholpen en ondersteund, waaronder de Kindertelefoon, kinderopvang en pleegzorg. Kinderpostzegels is aangesloten bij het Kinderrechtencollectief. Daarin werken zes organisaties samen: Defence for Children, de Nationale Jeugdraad, UNICEF Nederland, Save the Children, Terre des Hommes en Kinderpostzegels. Het Kinderrechtencollectief geeft voorlichting over kinderrechten, adviseert de Nederlandse regering en rapporteert aan het Kinderrechtencomité van de Verenigde Naties.

Veerkracht 

Het jubileumjaar staat in het teken van het thema veerkracht.

Door: Nationale Onderwijsgids