Voor de groepen 7 en 8 van alle basisscholen in Nederland start in de maand september het project: Brief voor de burgemeester. Het doel van het project is dat de leerlingen en hun leerkrachten stil staan bij veiligheid op school & veiligheid in de buurt en oplossingen aandragen voor een geweldloze samenleving. Dit doen zij in een klassikale brief voor hun burgemeester. Als introductie van het project spreekt burgemeester Aboutaleb van Rotterdam een videoboodschap in.

In de digitale brief die de leerlingen maken, beschrijven ze wat zij vinden van de veiligheid in de buurt en hoe de veiligheid verbeterd kan worden. Daarnaast wordt aan de deelnemers gevraagd om de brief ook naar de eigen burgemeester toe te sturen.

De Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld [LSTZG] en de Bond Tegen Het Vloeken jureren de ingestuurde brieven en kiezen 10 winnende klassen. De klassen worden in april 2011 beloond met een oorkonde en een dagje Dolfinarium!

Het project is een samenwerking tussen de LSTZG en Bond tegen het vloeken en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Justitie.

Klik hier voor meer informatie.