Kentalis biedt gratis online cursussen over dovencultuur en gehoorverlies

Wanneer je als docent een dove of slechthorende leerling in de klas hebt is het van belang te weten wat de impact van gehoorverlies is en wat dit voor iemands identiteit betekent. Door de coronacrisis is het voor Kentalis niet mogelijk om cursussen op locatie te geven. Daarom biedt de organisatie nu gratis online cursussen die gaan over gehoorverlies of dovencultuur. Dit meldt Kentalis.

Bij de online cursus ‘De wereld van doven en slechthorenden’ leer je waarom de Nederlandse Gebarentaal zo relevant en bijzonder is. Er wordt ook gefocust op de geschiedenis van het dovenonderwijs. 
 
De online cursus ‘Gehoor in beeld’ gaat over de werking van het oor en wat gehoorverlies kan veroorzaken. Ook komen verschillende hoorhulpmiddelen aan bod en wordt besproken wanneer deze kunnen worden ingezet. De cursus is in principe voor ouders ontwikkeld, maar is ook voor professionals boeiend.
 
Wanneer je bij aanmelding de kortingscode ONLINELEREN_LENTE2020. Tot 1 juni is het dan mogelijk de cursus gratis te volgen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids