Normal_woman-family-or-friends-group-trekking-travel-in-a-2023-11-27-05-11-21-utc

Vogelbescherming Nederland introduceert een boeiende nieuwe online vogelcursus, "Fluitend je tuin in!", ontworpen voor zowel beginners als degenen die hun bestaande vogelkennis willen verbreden. Deze cursus is perfect voor iedereen die meer wil leren over de vogels die in Nederlandse tuinen en parken voorkomen. Dit meldt de Vogelbescherming Nederland op haar website.

De cursus omvat lessen over twaalf veelvoorkomende vogelsoorten zoals de huismus, koolmees, pimpelmees, merel, vink, kauw, ekster, roodborst, spreeuw, heggenmus, winterkoning en de grote bonte specht. Elke les biedt diepgaande informatie over het gedrag, de geluiden, de uiterlijke kenmerken en de eetgewoonten van deze vogels.

Interactieve online leeromgeving

"Fluitend je tuin in!" maakt leren leuk en interactief met een mix van afbeeldingen, geluidsfragmenten, video's en interactieve vragen. De cursus bevat ook nuttige overzichten en tabellen om het leren te ondersteunen. Na afloop van de cursus kunnen deelnemers hun kennis testen met vijftig quizvragen en tien extra uitdagende vragen over vogelgeluiden.

Overige cursussen van Vogelbescherming

Naast deze nieuwe cursus biedt Vogelbescherming ook een uilencursus aan over de zes meest voorkomende uilen in Nederland, zoals de bosuil, kerkuil, oehoe, ransuil, steenuil en velduil. Deze cursus omvat eveneens handige overzichten en een quiz om de opgedane kennis te toetsen.

Aanmelden en bijdragen aan vogelbescherming

Deelname aan deze cursussen vraagt om een kleine vergoeding, waarvan de opbrengsten direct bijdragen aan de bescherming van vogels. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden of meer informatie vinden op de website van Vogelbescherming Nederland.